Admin, 2021-11-15 13:28:36

Átadtuk az első mobil hulladékudvart Csantavéren

A lakosok közvetlenül a település központja melletti mobil-hulladék udvarban szelektíven helyezhetik el a kommunális hulladékaikat.  A különböző hulladékokat külön, a megjelölések alapján kell elhelyezni (bedobni). Külön-külön a műanyagot, a papírt, az üveget, az alumíniumot, továbbá a fémet, a textilt és cipőt.

A csantavéri háztartások nemrégiben kaptak szemetes kukákat is, és most egy mobil hulladékudvarral gazdagodva tovább fejlesztik a helyi közösségben a környezettudatos hulladékgyűjtést és elsődleges válogatást.

A hulladékudvarban belső szemeteskuka-rendszer működik, és a bedobott hulladékot biztonsági kamera figyeli.

Az összegyűlt hulladék mennyiségét naponta ellenőrzik, és a hulladékudvar egész nap üzemel.

Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási KFt. és Szabadka Város Önkormányzata közösen  pályázott a tavalyi évben a mozgatható hulladékudvarokra, a város 4,5 millió dinárt kapott erre a projektre a tartományi kormánytól.

Ezzel a kezdeményezéssel közelebb hozzák a Regionális Hulladéktároló Kft. szolgáltatásait a lakosokhoz. Hosszú távon a mobil hulladékudvarok hozzájárulnak a primáris (elsődleges) szelekció meghonosodásához, egyuttal a hulladék mennyiségek is csökkenek, és kontrollált formában feldolgozásra és elhelyezésre kerülnek a csantavéri helyi közösség területéről.

GALÉRIA