Admin, 2023-11-16 07:44:26

Hulladékudvarok nyíltak Kishegyesen, Csókán és Törökkanizsán

Az említett községek lakosai ezentúl ingyenesen átadhatják a nagyobb mennyiségben összegyűlt vagy a mérete miatt a szemeteskukába nem helyezhető hulladékot.

Topolyán, Zentán és Magyarkanizsán már augusztusban megnyíltak a hulladékudavrok, novembertől pedig a kishegyesi, csókai és törökkanizsai központok is. A hulladékudvarok, meghatározott nyitvatartási napokon és időpontokban, a lakosság jellemző életviteléhez igazodva, egész évben az Önök rendelkezésére állnak.

A hulladékudvarok megnyitásával a lakosság számára is adottá vált a lehetőség a környezettudatos hulladékgazdálkodásra, melynek köszönhetően a hulladék egy ellenőrzött befogadó rendszeren keresztül újrahasznosításra illetve ártalmatlanításra kerül. Ezzel nem csak a környezetünk óvjuk, hanem jó példával szolgállunk a fiatalabb generáció számára is. Az illegális szeméttelepek száma várhatóan tovább csökken, így mérséklődik majd a levegő-, talaj-és talajvíz-szennyezés.

A szabadkai Regionális hulladéktároló Kft. ezzel a projektben lefektett célok mentén, immáron teljes egészében üzemelteti a rendszerét.

GALÉRIA