Реализоване јесење едукативне активности

Изградња регионалног система за управљање отпадом се приводи крају, те је важно приближити становништву пројектовану инфраструктуру, њену намену и предности оваквог система за управљање отпадом.

У октобру су реализоване Еко-радионице за предшколски узраст, у вртићима на територији града Суботица. Кроз интеракцију и игру са малишанима дошли смо до заједничних закључака који је исправан начин управљања отпадом, а који су то неадекватни начини поступања са отпадом који стварамо.

2

У току Новембра се едукација наставила у виду еко-часова, који су одржани трећим разредима основних школа на територији града Суботице. Поменутим ученициа  су представљене инфраструктура и предности регионалног система управљања отпадом.

Регионални систем управљања отпадом је представљен и у средњој хемијско-техничкој школи „Лазар Нешић“ Суботица, образовном профилу техничар за заштиту животне средине. Кроз едукацију смо заједно одредили утицај на животну средину који се остварује услед регионалног управљања отпадом.

6

Национална служба за запошљавање је подржала реализацију поменутих едукативних активности, коју реализују едукатори Данијела Нуспл и Соња Бранков.

Реализоване едукативне активности представљају увод у едукацију становништва Суботичког региона, која ће се реализовати интензивно када регионални систем за управљање отпадом буде радио пуним капацитетом.

Захваљујемо се свим учесницима на заинтересованости и оствареној сарадњи. Ваше песмице, загрљаји, осмеси, аплаузи, заинтересованост и показано знање нам много значе.

Фотографије: http://deponija.rs/fotografije/realizovane-jesenje-edukativne-aktivnosti/