Realizovane jesenje edukativne aktivnosti

Izgradnja regionalnog sistema za upravljanje otpadom se privodi kraju, te je važno približiti stanovništvu projektovanu infrastrukturu, njenu namenu i prednosti ovakvog sistema za upravljanje otpadom.

U oktobru su realizovane Eko-radionice za predškolski uzrast, u vrtićima na teritoriji grada Subotica. Kroz interakciju i igru sa mališanima došli smo do zajedničnih zaključaka koji je ispravan način upravljanja otpadom, a koji su to neadekvatni načini postupanja sa otpadom koji stvaramo.

2

U toku Novembra se edukacija nastavila u vidu eko-časova, koji su održani trećim razredima osnovnih škola na teritoriji grada Subotice. Pomenutim učenicia  su predstavljene infrastruktura i prednosti regionalnog sistema upravljanja otpadom.

Regionalni sistem upravljanja otpadom je predstavljen i u srednjoj hemijsko-tehničkoj školi „Lazar Nešić“ Subotica, obrazovnom profilu tehničar za zaštitu životne sredine. Kroz edukaciju smo zajedno odredili uticaj na životnu sredinu koji se ostvaruje usled regionalnog upravljanja otpadom.

6

Nacionalna služba za zapošljavanje je podržala realizaciju pomenutih edukativnih aktivnosti, koju realizuju edukatori Danijela Nuspl i Sonja Brankov.

Realizovane edukativne aktivnosti predstavljaju uvod u edukaciju stanovništva Subotičkog regiona, koja će se realizovati intenzivno kada regionalni sistem za upravljanje otpadom bude radio punim kapacitetom.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na zainteresovanosti i ostvarenoj saradnji. Vaše pesmice, zagrljaji, osmesi, aplauzi, zainteresovanost i pokazano znanje nam mnogo znače.

Fotografije: http://deponija.rs/fotografije/realizovane-jesenje-edukativne-aktivnosti/