A vállalat üzleti tervének bemutatása

2018. június 26-a és 28-a között bemutatásra került a szabadkai Regionális hulladéktároló Kft. Üzleti terve (a továbbiakban mint: Üzleti terv), a szabadkai regionális hulladékgazdálkodási Régióhoz tartozó községekben (Szabadka Város valamint Topolya, Zenta, Magyarkanizsa, Csóka, Kishegyes és Törökkanizsa községek).
A vállalat Üzleti tervét, az Európai Unió szerbiai delegációja által alkalmazott cég szakemberei készítették, mely cég egyben a „Szabadkai Régió regionális szilárd települési hulladékgazdálkodási rendszerének kiépítése ” elnevezésű projekt felügyeletét is végzi.
Az esemény színvonalát részvételükkel emelték a városvezetés kommunális és környezetvédelmi titkárságának munkatársai valamint, a kommunális közvállalatok illetve a Brantner hulladékipari Kft. magánvállalat vezetősége.
Az Üzleti terv bemutatásának fő irányvonala, hogy alapvető információkat szolgáltasson a jövőbeli regionális hulladékgazdálkodási rendszer sikeres beindításához, a rendszer működésének alapfeltételeivel kapcsolatos közös megegyezés elérése érdekében.
Az Üzleti terv célja, hogy elősegítse egy fenntartható, regionális szilárd települési hulladékgazdálkodási rendszer létrejöttét, optimalizálja a költségeket, meghatározza a díjszabási politikát. Emellett, előlátja a próbaüzemhez szükséges munkaerőt, elősegíti a hulladékkal kapcsolatos adatfeldolgozást a hulladéklerakó üzembehelyezése előtt, megalapozza a szilárd települési hulladék fenntartható kezelését, melynek alapfeltétele az újrahasznosítható hulladékok háztartásoknál való szelekciója, a hulladékmennyiség csökkentése és a komposztálás.
E dokumentum segítségével az elkövetkező időszakban kidolgozhatók azon községi és városi határozatok, valamint a regionális hulladékgazdálkodás valamennyi partnere között megkötendő szerződések, melyek elengethetetlenek az új működési és díjszabási rendszer bevezetése érdekében.

Backa Topola Kanjiza Knezevac Mali Idos Senta i Coka Subotica

 

Fényképek: A vállalat üzleti tervének bemutatása