A belgrádi Bányászati és Földtani kar hallgatóinak látogatása

20180511_132407

A belgrádi egyetem Bányászati és Földtani karának környezetmérnök szakirányú hallgatói 2018. május 11-én, a szabadkai látogatásuk alkalmával többek között megtekintették a régió Regionális hulladékgazdálkodási központját, ahol megismerkedtek a hulladék kezelésének és lerakásának technológiájával.

Hajdújáráson, a Ludasi Látogatóközpontban részt vettek a következő előadásokon: „Környezetvédelem Szabadkán-előnyök, kilátások és kihívások”, „Szabadka környékének természeti értékei és környezetvédelmi területei” és „A szabadkai régió Regionális hulladékgazdálkodási központja”.

A szabadkai Regionális hulladékgazdálkodási központtal kapcsolatos előadáson, a hallgatók megismerhették a regionális hulladékgazdálkodás működési elvét, a már kiépült működési egységeket, logisztikát, folyamatokat és alapanyagokat, melyek majd felhasználásra kerülnek.

A elméleti ismertető után körbejárták a szabadkai vízműveket, a Regionális hulladékgazdálkodási központot, majd egy szervezett idegenvezetés keretében megcsodálhatták a szabadkai Városházát.