Poseta studenata beogradskog Rudarsko-geološkog fakulteta

20180511_130044

11.05.2018. godine studenti studijskog programa Inženjerstvo i zaštita životne sredine, Rudarsko- geološkog fakulteta u Beogradu su u okviru posete Gradu Subotica posetili Regionalni centar za upravljanje otpadom u Bikovu, upoznavši se sa tehnologijom za tretman i odlaganje otpada.

U Vizitorskom centru Ludaš, u Hajdukovu održana su predavanja na teme: „Zaštita životne sredine u Subotici – prednosti, perspektive i izazovi“, „Prirodne vrednosti i zaštićena područja okoline Subotice“ i „Regionalni sistem za upravljanje otpadom Subotičkog regiona“.

U okviru predavanja na temu Regionalnog sistema za upravljanje otpadom u Subotičkom regionu, studenti su upoznati sa konceptom regionalnog sistema za upravljanje otpadom, sa postojećom infrastrukturom, logistikom, procesima i sirovinama koje će se upotrebljavati.

Nakon teorijskog dela posete, organizovan je obilazak Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda i Regionalnom centru za upravljanje otpadom Subotičkog regiona, a nakon čega su uživali u organizovanom obilasku arhitektonske lepote Gradske kuće u Subotici.