Admin, 2021-10-21 10:51:14

Hamarosan két kukába kell majd gyűjteni a háztartási hulladékot

Az IPPC , illetve integrált környezetvédelmi engedély megszerzése után a békovai Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. immáron települési kommunális-hulladék befogadása mellett már gyáripari hulladékot is fogad. Az év elején ugyanis aláírták az első nem veszélyes ipari termelés során keletkező vállalati hulladékok kezelésére vonatkozó szerződéseket. Szabadka mellett több vajdasági, szerbiai céggel is sikeres együttműködést folytat a cég.(ünk)

A szabadkai kommunális hulladék fele érkezik a regionális központi üzembe, és ez az arány folyamatosan növekszik. Az év során bevezették az agglomerációhoz tartozó, egyes községek területén a háztartási hulladék elsődleges szelektív gyűjtését. A polgárok kék színű kukát kaptak, kapnak: kékbe az újrahasznosítható hulladék (papír, fém, üveg és műanyaghulladékot), zöldbe a vegyes hulladék kerül. A csókaiak, a kishegyeseiek és a palicsiak már sikeresen elkezdték a szelektív hulladékgyűjtést.

Az önkormányzatok fontosnak tartják a környezetvédelem és az újrahasznosítás terén való közösségi részvételt. A cél a környezettudatosság növelése és az újrahasznosítás előmozdítása.

A szelektív hulladékgyűjtés terjedése pozitív eredményekkel jár, és a háztartási hulladék hatékonyabb kezelését szolgálja.

GALÉRIA