Nabavljena oprema za transport otpada od transfer stanica do nove centralne deponije

Isporukom pet kamiona tri prikolice za kamione za transport otpada sa transfer stanica u Senti, Kanjiži i Bačkoj Topoli do regionalnog centra za upravljanje otpadom, dopunjen je kontigent transportne opreme od pet kamiona, čija nabavka je završena u decembru 2016. godine.

 

Pet kamiona i tri prikolice deo su mobilne opreme i voznog parka za transport otpada od transfer stanica do centralne regionalne deponije koje finansira Evropska unija preko IPA 2012 programa. Iz ovih sredstava finansira se i izgradnja centralnog regionalnog postrojenja za tretman i odlaganje otpada u Bikovu i izgradnja tri transfer stanice sa centrima za sakupljanje otpada u Senti, Kanjiži i Bačkoj Topoli.

 

web  DSCN0147 DSCN0162

 

Projekat nadzora izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom, koji tehnički i finansijski podržava EU, precizno je isplanirao i opremanje javno-komunalnih preduzeća potrebnom opremom i vozilima za kvalitetnije pružanje usluge odnošenja otpada i njihovo efikasnije poslovanje. Planirano je da se ukupno nabavi 13 autosmećara od 16 kubnih metara i četiri autosmećara zapremine 12 kubnih metara, kao i osam novih autopodizača.

 

Procedura za nabavku ovih vozila, koji su deo opreme za sakupljanje otpada koje finansira Vlada Republike Srbije, je u toku.