Oktatás

A hulladék hétköznapjainkhoz tartozik. Leggyakrabban csak addig gondolunk rá, amíg otthonunkból kidobjuk a kukába. Csak nagyritkán fordul meg a fejünkben a gondolat, amikor olyan, terjedelmesebb hulladéktól válunk meg mint amilyen a régi bútor, ruházati cikkek, elektronikai hulladék, befőttesüvegek, hogy lehet, hogy ennek valaki hasznát tudta volna venni.

Gondolkodásmódunkon változtatni kellene és törekedni, hogy ez minden nap eszünkbe jusson. Szemeteskukáinkban és zsákjainkban mindig akad karton csomagolóanyag, különféle műanyag fóliák, PET palackok, üvegek, konzervek, de legtöbb ételhulladék. Meglepő, hogy olykor egy nap alatt mekkora mennyiséget termelünk belőle.

Nyilvánvaló hogy a fent felsoroltaknak van használati értéke, és egy kis törekvéssel háztartási hulladékunknak megfelelő kezelést tudnánk biztosítani, de ennek érdekében mindannyiunknak oktatásra van szüksége. Ez valójában rossz szokásaink megváltoztatását jelenti. Mint megannyi más téren, a gyerekek és a fiatalok gyorsabban és több felelősséggel sajátítják el az új készségeket és a hétköznapi életben alkalmazzák azokat. Rövid időn belül lelkiismeretünkként fognak figyelmeztetni és változásra buzdítani, hogy több figyelmet fordítsunk a hulladékra.

A Szabadka „Regionális hulladéktároló“ Kft. a tájékozottság és oktatás terén vállalt minden tevékenységben arra fog törekedni, hogy a körzet minden lakosának rendelkezésére álljanak a hulladékkezelés megfelelő, korszerű módszereivel, a fenntartható hulladékkezelés lehetőségeivel és a nem megfelelő hulladékkezelés negatív hatásaival kapcsolatos információk.

Kövesse és vegyen részt oktató tevékenységeinkben, osztják meg javaslataikat az info@deponija.rs  címen.