Едукација

Отпад је део наше свакодневнице. Најчешће о њему размишљамо само у тренутку када га износимо из наших домова и одбацујемо у канту или контејнер. Само понекад, када одбацујемо кабасти отпад као што је стари намештај, изношена одећа, електрични отпад или стаклене тегле од зимнице запитамо се да ли би то ипак неком било корисно.

Било би добро да променимо начин размишљања и да уложимо само мало труда да о томе размислимо свакодневно. У нашим кућним посудама или кесама увек има картонске амбалаже, разних пластичних фолија, ПЕТ боца, стаклене амбалаже, разних конзерви а највише отпада од хране. Понекад се просто изненадимо колико га стварамо у једном дану.

Очигледно је да све набројано има употребну вредност и да је потребно само мало труда да наш кућни отпад усмеримо ка правилном збрињавању. У том погледу свима нам је потребно да се едукујемо. То у ствари значи да мењамо лоше навике. Као и у свакој другој области, деца и млади брже и одговорније прихватају нова знања и усвајају их у свакодневном животу. Они врло брзо постају наша савест која нас опомиње да се променимо и посветимо мало пажње и отпаду.

Све активности које предузеће „Регионална депонија“ д.о.о. Суботица предузима у погледу информисаности и едукације усмерена су и биће и у будућности ка томе да сви грађани нашег региона имају потребне информације о адекватном, савременом начину збрињавања отпада, о могућностима које су на располагању за одрживо управљање отпадом, као и о негативним последицама неадекватног збрињавања отпада.

Пратите наше едукативне активности, учествујте у њима и достављајте предлоге на info@deponija.rs.